Ik noem liever geen cijfers, zegt boswachter Joris van het Utrechts Landschap, maar de restauratie van de Baronbrug gaat naar verwachting zo’n  40.000 euro kosten. We zijn heel blij dat de Postcodeloterij ons hierbij ondersteunt. Het Utrechts Landschap is beheerder van landgoed Houdringe, de locatie van de brug. De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd door Hulshof Bouw en Restauratie, een erkend leerbedrijf in Aarlanderveen.

 

Meer informatie

Het was even wennen voor de vaste wandelaars en hardlopers om de antieke loopbrug – hij ligt er misschien al wel 200 jaar – te moeten missen. De zogeheten Baronbrug is genoemd naar Godfried Hendrik Leonard, de eerste baron van Boetzelaer die landgoed Houdringe in bezit kreeg en daarmee ook de brug.

Voor de trouwe gebruikers van de oversteek tussen het ene wandelgebied en het volgende, heeft het Utrechts Landschap een houten noodbrug gelegd. Naar verwachting keert het origineel in het najaar terug op zijn vaste plek. Dan zal hij ook weer beschikken over zijn oorspronkelijke draaifunctie.

VC

 

Bronnen: Het Utrechts Landschap en De Vierklank

Foto: Veroniek Clerx