HiStories 2020 kon vanwege corona niet doorgaan, maar de Editie 2021 zal dat gemis volop en digitaal vergoeden. Vanwege de huidige maatregelen is het nog niet mogelijk om de theaterscènes te spelen met publiek erbij. Daarom is Muziek-theaterfestival HiStories 2021 dit jaar te bezoeken als fietstocht en als digitale ervaring. De video-filmproductie is van Kristiaan Assheman.

Dit jaar zijn de historische locaties:

Het Verloren Kerkhof; de Hoeve; ‘t Eiland; molen Geesina en de Immanuelkerk.

Daar zullen zich de histories afspelen van:

De Andersdenkenden; Pachters en landeigenaren; Verzetsheldin Jacoba van Tongeren; de Wind en de Wieken en de Uitzegening van de kerk.

Muziek en theater worden verzorgd door:

BO!NK theaterschool,  klezmer Ma Yofus, Theatermakers Bart van Gerwen, Welmoed de Graaf, Nelly van der Geest, Helene Kalisvaart, DJ Aloes, Productieklas van KunstenHuis Theaterschool Masquerade, Tango La Zapada, meesterverteller Bastiaan Smit, troubadour Robbert Recourt en entre-act theatermaker Tessa van Gent.

Geïnteresseerd? De digitale techniek is als volgt:

Maak een account aan op website:  het Weeshuis van de Kunst/ Histories

Vanaf zaterdag 10 april 2021 zijn hier de fietsroute, de verhalen en de video’s te vinden.  De route langs de vijf locaties is op een zelfgekozen moment te fietsen. Ter plekke zijn de bijbehorende theaterscènes digitaal te bekijken. Een fietstocht is geen voorwaarde, want de festivalpagina is ook gewoon thuis te zien.

HiStories 2021 is te volgen op Instagram en facebook

VC