Het ‘Weeshuis van de Kunst’ organiseert komende maand april voor de vierde keer het muziektheaterfestival HiStories, op vijf locaties in De Bilt, Bilthoven en Groenekan.

Op 22 en 23 april gaat de fietstocht langs de wijk La Plata in De Bilt, het familiegraf Calcoen en Fort Voordorp in Groenekan, het Ridderoordse bos (Manege The Paddock) en niet te vergeten de Villa Nimmerdor in Bilthoven. De verhalen zijn gekoppeld aan de hedendaagse thema’s wonen, oorlog en vrede, natuur, diversiteit en slavernijverleden.

Lukt het fietsen niet? Dan kun je gebruik maken van de speciale HiStories-bus. De scenes op de locaties worden uitgevoerd door ervaren muzikanten en theatermakers.

Villa Nimmerdor of Florence Hill

Deze villa werd gebouwd in 1906 en was gevestigd aan de Nachtegaallaan in Bilthoven. Tussen 1974 en 1994 stond het huis bekend als het luxe bordeel ‘Florence Hill’, waar vooral zakenlui met een goed gevulde portemonnee terecht konden. Leuk detail: parkeren kon ongezien aan de achterkant. Theatermaker Nelly van der Geest maakt er samen met theatervormgeefster Anne Ammerlaan een spraakmakend scene van.

Voor tickets en meer informatie over het volledige programma: https://www.hetweeshuisvandekunst.nl/histories-2023/

 

VC