Een impressie van de beeldentuin op Beerschoten (foto AD). Willem Frederik (Jits) Bakker (1937 –2014)  was een Nederlands beeldhouwer, schilder, tekenaar en graficus.

Bakker  werkte in 1962 als grafisch vormgever bij het Biltse ingenieursbureau Grontmij NV. Hij vestigde zich in 1969 als zelfstandig kunstenaar in zijn atelier De kooi in De Bilt.  Daarbij was ook een beeldentuin. Bakker is de maker van onder meer de Jaap Edentrofee (1972).

Via de Stichting Jits Beelden op Beerschoten werd in 1996 het eerste museum beeldenpark opgericht. Daarbij werd een verzameling grotere kunstwerken permanent ten toon gesteld voor het publiek op Beerschoten. Later werd dit museum omgezet in Het Provinciaal JitsArt Museum. Hieronder is afgebeeld: Remember september 1944 (een parachutist die landt bij Arnhem) (Foto AD)

Wie meer wil weten: bezoek de site http://www.jitsbakkercollectie.com/

Meer litteratuur: Karel Beesemer, Bij het overlijden van kunstenaar Jits Bakker.’In De Biltse Grift, jg. 23/3 (september 2014) pp. 70-76