Maak een kaart met een wandeling door Westbroek, waarin je zo veel mogelijk kenmerkende historische elementen of cultureel erfgoed laat zien.
Maak die wandeling met een groepje klasgenoten en vertel erbij alles wat interessant is.
1 Zoek op de website Online Museum De Bilt Westbroek: op de homepage klik je op woonkernen en dan selecteer je Westbroek.
Bekijk alle artikelen. Zoek uit welke dingen je bij een wandeling door Westbroek zou kunnen bekijken.
Zorg dat het om cultureel erfgoed gaat. We denken daarbij aan oude gebouwen die bewaard moeten worden en een betekenis voor de geschiedenis hebben, monumentale woonhuizen, kerken, oude fabrieken, klooster, militaire vestingwerken zoals forten, molens, monumentale boerderijen, beschermde dorpsgezichten. Voor de betekenis van cultureel erfgoed verwijs ik je naar https://nl.wikipedia.org/wiki/Materieel_(cultureel)_erfgoed
2 Geef de onderwerpen die je hebt gekozen met een kleur aan op een kaart van Westbroek.
3 Teken op de kaart een wandeling langs de onderwerpen die je hebt gekozen. De wandeling moet niet meer dan twintig onderwerpen bevatten. Hij moet ook vanuit de dorpskern niet te ver lopen zijn.
4 Schrijf een uitleg van ongeveer vijf regels bij ieder onderwerp. Doe het in je eigen woorden. Kopiëren is fout. Gebruik altijd je eigen woorden.
5 Het is nog leuker als je die wandeling ook echt met een groepje klasgenoten maakt en uitlegt wat er te zien is.
6 Als je cultureel erfgoed weet dat niet op de website is behandeld, schrijf het dan aan de redactie. Die kan zorgen dat het in de toekomst wordt beschreven. Stuur bij voorkeur een foto mee.
DAB
(Afb. De Bonte Os in Westbroek. Tekening G.J. Kaaij, RHC Breukelen)