Afbeelding: vlnr Romana Engeman, voorzitter Comité Open Monumentendag, Dick Berents, hoofdredacteur Online Museum De Bilt, burgemeester Sjoerd Potters van Gemeente De Bilt en Marc Doek, voorzitter van de Winkeliersvereniging Centrum Bilthoven (Foto: Gerrit Bloothooft)

 

Zaterdag 10 september was het Open Monumentendag. Met het thema ‘duurzaamheid’ waren twaalf bijzondere plekken geopend. Het Online Museum had een wandeling samengesteld langs 37 posters van (voormalige) winkels en horeca in Bilthoven centrum. De wandeling kreeg een ereplaats bij Brasserie Olivier aan Emmaplein 2 waar het startsignaal voor de dag werd gegeven.

De burgemeester maakte de hele wandeling samen met hoofdredacteur Dick Berents en de voorzitters van de winkeliersvereniging en de Open Monumentendag. Winkeliers kwamen naar buiten om een praatje te maken.

Als het mooi weer was geweest, was de aanloop waarschijnlijk wat groter geweest. De posters bleven maar een beperkte tijd in de etalages hangen, maar u kunt deze wandeling ook zelf lopen. Een flyer met de route kunt u downloaden HIER. Er is ook een digitale rondleiding op de site en die blijft beschikbaar.

Bekijk hieronder de reportage over Open Monumentendag door David Groothuizen, met foto’s van Gerrit Bloothooft.

 

DAB/VC