Wat kunnen we nog meer bekijken aan de binnenkant van de kerk?  (Foto DAB)

Het koor wordt door een houten koorhek gescheiden van het schip van de kerk. In de kerk straat een eiken preekstoel met een koperen lessenaar die in 1777 is geschonken door de gemeente van Achttienhoven.

Omdat de overgang van het katholicisme naar de protestantse godsdienst in Westbroek zonder veel conflict was verlopen, vond men de kerk een veilige plaats voor het veertiende-eeuwse grafbeeld van de Utrechtse wijbisschop Boudewijn van Sterkenburg. Voorheen stond dit beeld in Utrecht in het Sint Servaasklooster, dat wel werd beschadigd door de beeldenstorm.

aatste men in de kerk de ingewanden van graaf Willem van Rennenberg, waarvan een wandbord getuigt. Vroeger had de kerk gebrandschilderde ramen.

Hoewel die in de zeventiende eeuw zijn verwijderd, hebben we er wel een  tekening van.

Tegen de muur staat een oude kast. Toen de gemeente Westbroek in 1957 werd opgeheven, plaatse men deze oude gerechtskast in de kerk.

Een weergave van de tien geboden is gemaakt door Jacob Müller, die op de boerderij Swanenbeurch woonde. In 2001 voltooide Wim van ’t Land een maquette van de kerk, die ook in het koor kan worden bekeken.

DAB