De tentoonstelling  ‘Van Nijenroy tot Nyenrode’ kan men iedere dinsdag en donderdag bewonderen bij de partner van het Online Museum De Bilt, het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen .

Het veranderende uiterlijk van kasteel Nijenrode en de geschiedenis ervan staan centraal in een tentoonstelling in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen te Breukelen, het regionale archief van de streek.

Kasteel Nijenrode is al eeuwenlang een begrip in Breukelen. Gebouwd rond 1275, een aantal keer verwoest, maar steeds weer opgebouwd, verwaarloosd en uiteindelijk in volle glorie gerestaureerd; dat is heel in het kort de geschiedenis van Nijenrode. In 2018 is het honderd jaar geleden dat de verdedigbare woontoren (de donjon) op zijn middeleeuwse resten is herbouwd. Dit feit gecombineerd met het ‘Europese jaar van het culturele erfgoed’ vormt de aanleiding om terug te blikken hoe het kasteel de loop der eeuwen heeft doorstaan.

Dinsdag: 9:00 – 16:00 uur
Woensdag: 9:00 – 16:00 uur (op afspraak)
Donderdag: 9:00 – 16:00 uur

Voor de tentoonstelling zie verder: