Dit is een plattegrond van het huis Koelenberg en van de hofstede Buureveld bij De Bilt in 1810. Koelenberg en omgeving bevonden zich waar nu het KNMI gevestigd is en waar de woningen van het Wilhelmina- of Kloosterpark staan. Uiterst links ziet men de Utrechtseweg. (Utrechts Archief, catalogusnummer 1510-1.)

In de post ‘Het landgoed Koelenberg: oude vloer en bijzondere kaart’ vindt men meer informatie. Op het terrein van Koelenberg bevond zich in de de middeleeuwen het Vrouwenklooster. Klik hiervoor aan:  Koelenberg en Vrouwenklooster en Kloosterpark. Door via de zoekfunctie ‘Vrouwenklooster’ de site te doorzoeken vindt men nog meer uitgebreide informatie over Koelenberg en Vrouwenklooster. Voor de volgende kaart, nr. 30, klikke men aan: Maartensdijk voor de komst van de tolweg.