De kaart waarvan men hier een deel ziet, is in 1824 gemaakt. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Kadastrale kaart 1811-1832: verzamelplan De Bilt, Utrecht, object nr. MIN06010VK1)

Uiterst links op de kaart, aan de westkant van de toenmalige gemeente De Bilt, tegen de oostkant van Utrecht, ziet men in 1824 bij Utrecht gevoegd oorspronkelijk Bilts gebied. Men leest daar de naam (A)bstede: dat was een in 1818 gecreƫerde gemeente die weer in 1823 werd opgeheven. Op de kaart zijn later in rood en blauw twee andere grensveranderingen van de toenmalige gemeente De Bilt weergegeven. Het betreft gebied dat in 1959 bij Utrecht werd gevoegd, waar men nu het Utrecht Science Park en in 1953 van de gemeente Maartensdijk overgenomen gebied aan de Utrechtseweg (bij Steinenburg).