In het begin van de jaren tachtig van de negentiende eeuw liet Willem Carel baron Van Boetzelaer door de jonge tuinarchitect en dendroloog Springer een plan ontwerpen voor een park bij Eyckenstein. Het afgebeelde origineel van het ontwerp bevindt zich in de Bibliotheek van de Universiteit Wageningen, afdeling Speciale Collecties.

Leonard Anthony Springer (1855-1940) was een van de meest fameuze Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten. Hij ontwierp het park in de Engelse landschapsstijl. Springer maakte een romantisch cultuurlandschap met hoogteverschillen, waterpartijen, open velden, boom- en heestergroepen, slingerende paden en onverwachte doorzichten. Met zijn ontwerp verdiende Springer in 1885 een zilveren medaille gewonnen op de Internationale Tentoonstelling in Parijs. Het opschrift op het ontwerp luidt: ·“Ontwerp voor Veranderingen op Eyckenstein eigendom v d hoogEdelgeboren heer mr W.C. baron van Boetzelaer te Maartensdijk”.

Op landgoed Voordaan (Groenekan) vindt men een ander voorbeeld van de Engelse landschapsstijl. Op de site van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed staat:

De historische parkaanleg van de buitenplaats “Voordaan” is rond 1850 gerealiseerd in landschappelijke stijl naar ontwerp van Jan Copijn. Het park om het huis wordt omgeven door een aanleg met een slingervijver, die deels door de later aangelegde villawijk heenloopt. De vijver strekt zich uit van het zuidoosten via een westelijke kromming naar het noordoosten. Het gedeelte ten zuiden van de vijver, rond het huis, heeft een open karakter door de aanleg van een groot grasveld. Op dit veld staan oostelijk van het huis een solitair, een rij bomen langs de wetering en een coulisse ter hoogte van de gebogen oprijlaan, die naar het huis voert en eindigt in een keerpunt ten westen van het huis.