Men noemt hem wel de Gregoriuskerk omdat hij aan de Gregoriuslaan in Bilthoven ligt, maar de kerk heet Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand. De roomskatholieke parochie van O.L.V. van Altijddurende Bijstand werd opgericht in 1923 en kwam aanvankelijk bijeen in een noodkerk aan de Haydnlaan. Hij werd in 1925 ontworpen door de architect H. Kroes in de stijl van de Amsterdamse School. Hij werd ingewijd in 1926. Het is een opvallend gebouw met een hoge toren en bol gevormde daken, zowel op de vier armen van de kruiskerk als op de kruising zelf en op de toren. (Foto DAB)

De muurschilderingen in de doopkapel zijn van de bekende kunstschilder Otto van Rees (1884-1957), die achter de kerk begraven is.

DAB

Literatuur:
S. Broekhoven en S. Barends, De Bilt, Geschiedenis en architectuur, Zeist 1995 p. 136-137.